1η Οκτωβρίου: Bach to Blues II

Κύκλος Πάρος, Μυθοδία Ωδείο & Holland Tunnel Gallery

παρουσιάζουν

ΑΠΌ ΤΟΝ BACH ΣΤΑ BLUES

Μια συναυλία σε δύο πιάνα όπου η κλασική μουσική συναντά την τζαζ

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023, 20:00
Τοποθεσία: Ωδείο Μυθωδία Πάρος

Προτεινόμενη συνεισφορά 10 ευρώ

Maroulia Kontou & Heleen Schuttevaêr. Δύο πιανίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους, εναλλάσσοντας από τον Bach στον Legrand, από τον bluesy Piazzolla στον Chopin.

Η Μαρούλια θα επιδείξει την εμπειρία της στην τεχνική του κλασικού πιάνου, η Heleen την ευελιξία της στον τζαζ αυτοσχεδιασμό.

Η γαλήνη και η περισυλλογή εναλλάσσονται με την ένταση, το δράμα και την ταλάντευση. Θα παίξουν επίσης δικές τους συνθέσεις.

Η Μαρουλία Κοντού (Ελλάδα) είναι μια καταξιωμένη πιανίστρια, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του Ωδείου Μυθωδία. Ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στην Αθήνα, όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας, όλα με άριστα. Είναι επίσης διευθύντρια χορωδίας. Οι μαθητές και οι χορωδίες της έχουν κερδίσει τα πρώτα βραβεία σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει επίσης συναυλίες, όπως η “Όπερα κάτω από τα αστέρια” που πραγματοποιείται στο Φεστιβάλ Πάρκου Πάρου για χρονιά τώρα.

Η Heleen Schuttevaêr (Ολλανδία) εμφανίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με ένα ευρύ φάσμα μουσικών. Είναι συνθέτης, επικεφαλής συγκροτήματος και διοργανωτής της σειράς συναυλιών Club Jazz με καλεσμένους σε διάφορα στυλ τζαζ στις Κάτω Χώρες και στο εξωτερικό. Είναι πολύ γνωστή στη μουσική σκηνή της Πάρου, μεταξύ άλλων ως οικοδέσποινα-διοργανώτρια πολλών συναυλιών στην Holland Tunnel Gallery Paros και ως καλλιτέχνης και καθηγήτρια του MAM Festival και του Workshop Paros.


www.mythodia.gr
www.heleenschuttevaer.nl