Από τον Μπαχ στα μπλουζ

Ωδείο Μυθωδία & Holland Tunnel Gallery

παρουσιάζουν

ΑΠΌ ΤΟΝ BACH ΣΤΑ BLUES

Μαρουλία Κοντού – πιάνο
Heleen Schuttevaêr – πιάνο, φωνητικά

Μια συναυλία σε δύο πιάνα όπου η κλασική μουσική συναντά την τζαζ

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 20:00
Τοποθεσία: Ωδείο Μυθωδία Πάρος

  • Η αίθουσα συναυλιών ανοίγει στις 19:30- χωρίς κρατήσεις- παρακαλείστε να έρθετε στην ώρα σας.
  • Οι δωρεές είναι ευπρόσδεκτες- τα χρήματα θα διατεθούν για το νέο ηχοσύστημα και μικρόφωνα για τις συναυλίες στο Μυθωδία.
  • Ο Κύκλος Πάρου υποστηρίζει αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

Η πιανίστρια/τραγουδίστρια της τζαζ Heleen Schuttevaêr προσκάλεσε την κλασική πιανίστα Μαρουλία Κοντού για μια προκλητική μουσική συνάντηση με κλασικά αριστουργήματα, κορυφαίες στιγμές της τζαζ, αυτοσχεδιασμούς και δικές της συνθέσεις. Θα πηγαινοέρχονται από τον J. S. Bach στον Michel Legrand και τον Irving Berlin, από τον Astor Piazzolla στον Frédéric Chopin. Η γαλήνη και η περισυλλογή εναλλάσσονται με την ένταση, το δράμα και την ταλάντευση.

From Bach to Blues

Η Μαρουλία Κοντού (Ελλάδα) είναι μια καταξιωμένη πιανίστρια, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του Ωδείου Μυθωδία. Ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στην Αθήνα, όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας, όλα με άριστα. Είναι επίσης διευθύντρια χορωδίας. Οι μαθητές και οι χορωδίες της έχουν κερδίσει τα πρώτα βραβεία σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει επίσης συναυλίες, όπως η “Όπερα κάτω από τα αστέρια” που πραγματοποιείται στο Φεστιβάλ Πάρκου Πάρου για χρονιά τώρα.

Η Heleen Schuttevaêr (Ολλανδία) εμφανίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με ένα ευρύ φάσμα μουσικών. Είναι συνθέτης, επικεφαλής συγκροτήματος και διοργανωτής της σειράς συναυλιών Club Jazz με καλεσμένους σε διάφορα στυλ τζαζ στις Κάτω Χώρες και στο εξωτερικό. Είναι πολύ γνωστή στη μουσική σκηνή της Πάρου, μεταξύ άλλων ως οικοδέσποινα-διοργανώτρια πολλών συναυλιών στην Holland Tunnel Gallery Paros και ως καλλιτέχνης και καθηγήτρια του MAM Festival και του Workshop Paros.


www.mythodia.gr
www.heleenschuttevaer.nl