Αυτή η Εκδήλωση ακυρώνεται για απρόβλεπτες περιστάσεις.

Story of a White Blackbird

Αγαπητοί φίλοι , η δεύτερη παράστασή μας ( Histoire d’un Merle Blanc ) θα πραγματοποιηθεί στης Πέτρας ( δείτε την τοποθεσία παρακάτω ) στις 7.30 μ.μ.

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Φέρτε ζακέτα και ένα μαξιλάρι. Η πρώτη παράσταση έγινε δεκτή με θαυμάσια υποδοχή και είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε πολύ πρόθυμοι να σας ενθουσιάσουμε ξανά και περιμένουμε πολλούς από εσάς για αυτό το μικρό κόσμημα που υπογράφει ο Alfred de Musset.

Με εκτίμηση

Marc

Γεια σας φίλοι,
Είμαστε μια μικρή θεατρική ομάδα, “La cerise sur le plateau “από τη Νορμανδία, που ετοιμάζει τρία έργα.
Το θέατρό μας είναι ένα θέατρο γλώσσας του σώματος, και είναι απαραίτητο για εμάς να δίνουμε να δούμε στο κοινό ζωντανές σκηνές, σχέδια δράσης και εικόνες και όχι να δίνουμε μόνο κείμενα και συζητήσεις.
Το πρώτο στο έργο σχεδιασμού είναι ένα δίδυμο που αφηγείται ερωτικές ιστορίες του Jacques le Fataliste (προσαρμογή ενός μέρους του “Jacques et son Maître” από τον Diderot).
Ταυτόχρονα, είναι αστείο και φιλοσοφικό, ανάλαφρο και βαθυστόχαστο, και το κείμενο και ο σκοπός του επιτρέπουν τη χρήση κωδίκων του παραλόγου και του comedian dell’arte.
Οι δύο ταλαντούχοι κωμικοί είναι η Νάντια και ο Νέιθαν και ο Μαρκ είναι ο σκηνοθέτης.
Η διάρκεια είναι περίπου 1h10 και απευθύνεται σε όλα τα κοινά.
Ο τίτλος είναι “les amours de Jacques le Fataliste”, θα παρουσιαστεί στο σπίτι της Πέτρας, στην Κακάπετρα.
Το δεύτερο είναι ένα σόλο “Histoire d’un merle blanc (“Ιστορία ενός λευκού κοτσύφιου”) από τον Alfred de Musset.
Αφηγείται την ιστορία ενός καλλιτέχνη (το κοτσύφι) με την κοινωνία να τον απορρίπτει επειδή είναι διαφορετικός (λευκός).
Αφηγείται επίσης πώς αυτό το πουλί (ο συγγραφέας) εξαπατήθηκε και απογοητεύτηκε από την ερωμένη του (τη γυναίκα συγγραφέα, George Sand).
Είναι γεμάτο ειρωνεία και απαλή μελαγχολία… αλλά αστείο και πολύ αισιόδοξο.
Ο Marc θα σκηνοθετήσει τον Ferdinand, έναν νεαρό, ταλαντούχο κωμικό που χειρίζεται παντομίμα, χορό, τραγούδι, ακροβατικά, μάσκα κ.λπ. Θα παίξει αυτό το ρόλο μόνος του για περίπου μία ώρα.
Απευθύνεται σε όλα τα ακροατήρια και θα παρουσιαστεί στο χώρο της Πέτρας στις 18 Σεπτεμβρίου στις 19.30.

Το τρίτο έργο είναι ένα ντουέτο γύρω από το ποιητικό κείμενο του Maurice Blanchot “La Folie du Jour” (“Η τρέλα της ημέρας”) – δύο κωμικοί, ο Ferdinand και ο Marc, σε σκηνοθεσία του Samir Saed, ο οποίος είναι ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης του “Theatre du Soleil” ( Ariane Mnouchkine).
Πρόκειται για μια μεταφορική ιστορία της ζωής του συγγραφέα που αναμειγνύει το συγκεκριμένο με το αφηρημένο, ένα όμορφο και βαθύ κείμενο των δύο κωμικών, οι οποίοι είναι το ίδιο πρόσωπο.
Θα δουλέψουμε με πολλά είδη και στυλ, χρησιμοποιώντας την commedia, το στυλ του Μπρεχτ, το αργεντίνικο τάνγκο, την παντομίμα και άλλα.
Απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και διαρκεί 1h15.
Θα γίνει την 1η Οκτωβρίου, ο τόπος θα επιβεβαιωθεί.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις και να πιούμε ένα ποτό μαζί σας. Ελεύθερη είσοδος και δωρεάν συμμετοχή- παρακαλούμε φέρτε μαζί σας το μαξιλάρι σας.

Marc

  • Facebook

    @Kalimera Θέατρο Καλημέρου

Les Amours de Jacques le Fataliste
Les Amours de Jacques le Fataliste