Ο Κύκλος Πάρου & το Island Cultura παρουσιάζουν

Από την Πάρο στην Αβάνα

Δευτέρα, 31 Ιουλίου στις 20:15

Στο Holland Tunnel, Παροικιά

Η Ariamna Contino και ο Alex Hernández-Dueñas, είναι δύο πολύ αξιόλογοι Κουβανοί καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση τόσο ατομικά όσο και μέσω της συνεργασίας τους. Μας προσφέρουν μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση αντιθετικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων. Στην έρευνά τους συνδυάζουν την τέχνη και την επιστήμη, δημιουργώντας συνδέσεις μεταξύ περιοχών που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η υπερθέρμανση του πλανήτη, καθώς και πολιτιστικών πρακτικών, όπως η παρασκευή σούμας στην Πάρο και η παραγωγή ρούμι στην Αβάνα.

Η δημιουργική τους διαδικασία είναι το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και συλλογής δεδομένων, τα οποία μεταφράζουν σε οπτικά ελκυστικά έργα τέχνης που συχνά έρχονται σε αντίθεση με τα θέματα που διερευνούν. Η μεθοδολογία εργασίας των Contino και Hernández-Dueñas τους επιτρέπει να πετυχαίνουν έργα εμπνευσμένα από τα διάφορα περιβάλλοντα στα οποία πειραματίζονται, δημιουργώντας παράλληλα γέφυρες μεταξύ τους. Μέσω μιας ελκυστικής οπτικής ταυτότητας, τα έργα τους είναι σε θέση να ευαισθητοποιήσουν διακριτικά για δύσκολα θέματα, προσελκύοντας την προσοχή των θεατών.

Ο Alex Hernández-Dueñas και η Ariamna Contino έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμες συλλογικές εκθέσεις και μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τέχνης. Το 2019, και οι δύο παρουσίασαν ατομικές εγκαταστάσεις στο Κουβανικό Περίπτερο κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Βενετίας. Ιδρύματα, όπως το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών στην Αβάνα, το Μουσείο Τέχνης Perez στο Μαϊάμι και το Ίδρυμα CIFO-Cisnero Fontanals, έχουν αποκτήσει κάποια από τα έργα τους για τη μόνιμη συλλογή τους.

From Havana to Paros