Ο Κύκλος Πάρου παρουσιάζει το "Τάνγκο της Ηθικής"

Παρουσίαση και συζήτηση βιβλίου

Τετάρτη, 21 Ιουνίου στις 20:00

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου Γιάννης Γκίκας

Στο νέο του βιβλίο Το Τάνγκο της Ηθικής: Διαίσθηση, Ορθολογισμός και Πρόληψη της Οδύνης, που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2023 από την Imprint Academic και γράφτηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες, ο Jonathan Leighton προτείνει μια βαθιά, αυστηρή επανεκτίμηση του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε για την ηθική. Ένα βασικό παράδειγμα είναι η σύγκρουση και η αλληλεπίδραση μεταξύ δύο θεμελιωδώς διαφορετικών τρόπων θέασης και ύπαρξης στον κόσμο – εκείνου του διαισθητικού ανθρώπου που θέλει να ζήσει μια ζωή με νόημα και να ευδοκιμήσει, και εκείνου του αποστασιοποιημένου, ορθολογικού παράγοντα που θέλει να αποτρέψει την εμφάνιση αφόρητης οδύνης.

Το Τάνγκο της Ηθικής του Jonathan Leighton

Jonathan Leighton

Ο Jonathan Leighton, PhD, είναι συγγραφέας, στρατηγικός σύμβουλος ηθικής και υπέρμαχος της κοινωνικής αλλαγής, και κορυφαίος υποστηρικτής μιας σύγχρονης προσέγγισης της ηθικής που επικεντρώνεται ρητά στην πρόληψη και την ανακούφιση της οδύνης. Το πρώτο του βιβλίο, The Battle for Compassion: Ethics in an Apathetic Universe (Η Μάχη για τη Συμπόνια: Ηθική σε ένα Απαθές Σύμπαν), προσφέρει μια σαρωτική επισκόπηση της κατάστασής μας ως είδος που αντιμετωπίζει μεθοδικά το ερώτημα “Τι έχει σημασία;”.

Ο Τζόναθαν είναι επίσης εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού για την Πρόληψη της Έντονης Οδύνης (OPIS), μιας δεξαμενής σκέψης και δράσης που ίδρυσε για να προωθήσει την εφαρμογή της συμπονετικής ηθικής στη λήψη κοινωνικών αποφάσεων. Μοριακός βιολόγος στην εκπαίδευση, μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και είναι κάτοχος πτυχίων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία.

Jonathan Leighton Poster Kyklos Paros